Π

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος

100% Μαυροφίλερο

Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη παλαίωση πάνω σε φίνες οινολάσπες. Γιασεμί, τριαντάφυλλο, αγιόκλημα, εκρηκτική μύτη.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Salto Wild Yeast 2022
Κατηγορία Ξηρός λευκός
Κατάταξη Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
Ποικιλίες 100% Μαυροφίλερο
Αμπελώνες Μαντινεία σε ύψος 600 μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους Αργιλοαμμώδες
Ηλικία φυτών (μέσος όρος) 17 έτη
Στρεμματικές αποδόσεις 800 kg/στρ. 38,40 hl/ha
Ημερομηνίες τρύγου Αρχές Οκτωβρίου
Οινοποίηση/Ωρίμανση Προζυμωτική εκχύλιση για 2 ώρες στους 13˚C. Παραλαβή προρώγου έως 48% εξαιτίας των χρωματισμένων φλοιών. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 16˚C με άγριες ζύμες. Σύντομη παλαίωση πάνω σε φίνες οινολάσπες.
Αλκοολικός τίτλος 11.5%
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό) 7 g/l
pH 3,17
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Το χρώμα είναι απαλό με μια ελαφριά γκι απόχρωση. Μύτη υψηλής έντασης και πολυπλοκότητας με αρώματα γιασεμιού, τριαντάφυλλου, αγιοκλήματος, λουίζας και εσπεριδοειδή (λεμόνι, lime). Το στόμα είναι μεσαίου σώματος με δροσερή οξύτητα και αρώματα εσπεριδιειδών και γιασεμιού. Επίγευση μεσαίας διάρκειας με πολυπλοκότητα.
Διακρίσεις
Χρυσό Μετάλλιο
Εσοδείας 2013
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2015
Ασημένιο Μετάλλιο
Εσοδείας 2018
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2020
Εσοδείας 2017
AWC Vienna International Wine Competition 2018
Εσοδείας 2016
TEXSOM 2018
Εσοδείας 2016
AWC Vienna International Wine Competition 2017
Εσοδείας 2016
Balkans International Wine Competition 2017
Εσοδείας 2014
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2016
Εσοδείας 2012
AWC VIENNA INT.WINE CHALLENGE 2013
Χάλκινο Μετάλλιο
Εσοδείας 2018
TEXSOM 2020
Εσοδείας 2016
18ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2018
Robert Parker Rating
Εσοδεία 2021
90+ points