Π

Ποικιλιακός Οίνος

100% Μαυρόστυφο
Σταφύλια λιασμένα για οκτώ ημέρες και ύστερα παραμονή σε σκιά για άλλες τριάντα οκτώ ημέρες. Έντονη συμπύκνωση χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων. Ένας χυμός λιγοστός που ζυμώθηκε για μήνες και παρέμεινε σε δρύινα βαρέλια για πέντε χρόνια.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά ΤΙΤΑΝΑΣ 2013
Κατηγορία Γλυκός ερυθρός
Κατάταξη Ποικιλιακός Οίνος
Ποικιλίες 100% Μαυρόστυφο
Αμπελώνες Γυμνό, Νεμέα, 600μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους Αμμοαργιλοπηλώδες
Ηλικία φυτών (μέσος όρος) 4 έτη
Στρεμματικές αποδώσεις 900kg/στρ. (48 hl/ha)
Ημερομηνίες τρύγου 24 Σεπτεμβρίου 2013
Οινοποίηση/Ωρίμανση Τα σταφύλια εκτέθηκαν στον ήλιο για οκτώ ημέρες
και στη συνέχεια παρέμειναν στη σκιά για 38 ημέρες για να χάσουν τα υγρά τους σιγά-σιγά χωρίς να χαθούν τα αρώματα.Ύστερα ακολούθησε μια μακρά εκχύλιση 25 ημερών και αλκοολική ζύμωση. Η ζύμωση τελείωσε στα δρύινα βαρέλια μετά από πέντε μήνες. Το κρασί ωρίμασε για πέντε χρόνια σε δρύινα βαρέλια.
Αλκοολικός τίτλος 14%
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό) 8,5 g/l
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Χρώμα έντονο γκρενά και αδιαπέραστο με ρουμπινί αποχρώσεις. Μύτη με πολυπλοκότητα και ένταση που αναδύει γλυκά αρώματα μαύρων και κόκκινων φρούτων, όπως δαμάσκηνο, βύσσινο, σύκο, χουρμάς, γλυκό κουταλιού σταφύλι, λικέρ βύσσινο, σοκολάτα, καπνός, μέντα, μοσχοκάρυδο, αστεροειδής γλυκάνισος, γλυκόριζα, πούρο και δέρμα. Πλούσιο στόμα με εξαιρετική ισορροπία γλύκας, τανινών και οξύτητας. Τα αρώματα στόματος ακολούθουν αυτά της μύτης με έντονη την έκφραση της σοκολάτας και του μοσχοκάρυδου. Με υψηλό σώμα και ζεστό αλκοόλ.
Διακρίσεις
Αξιολογήσεις

Εσοδεία 2013
Robert Parker Wine Advocate
93 βαθμοί