Τ

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 δεν θα λείψει κανείς από το ανανεωμένο Peloponnese Wine Festival! Το Κτήμα Σκούρα και όλοι οι οινοποιοί της  Πελοποννήσου συμμετέχουν για ενδέκατη χρονιά στον θεσμό αυτό. Φέτος δίνεται μια νέα πνοή καθώς το  Peloponnese Wine Festival σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής και μοναδικού χαρακτήρα, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 33, Αθήνα 104 33).

Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα ολοκληρωθεί στις 20:00. Η είσοδος έχει οριστεί στα 5 € για το οινόφιλο κοινό ενώ θα είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες του κλάδου με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικά σεμινάρια-masterclasses τόσο για επαγγελματίες όσο και για οινόφιλους και από μία παρουσίαση που θα φέρει στο προσκήνιο τη νέα γενιά των οινοποιών της Πελοποννήσου και τις αναζητήσεις τους για το μέλλον του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του μουσείου (14:00 – 15:30) έχοντας θέμα, Με τη ματιά της νέας γενιάς. Όνειρα-Στόχοι-Ανησυχίες’ με ομιλητές εκπροσώπους της νέας γενιάς των οινοποιών, ηλικίας κάτω των 30 ετών. Τα δύο πολύ ενδιαφέροντα masterclasses έχουν αναλάβει ο Γρηγόρης Κόντος Dip Wset και ο Άρης Σκλαβενίτης (Οινολόγος – καλύτερος Έλληνας οινοχόος για το 2016). Ο Άρης Σκλαβενίτης θα αναδείξει τις νέες τάσεις στον Πελοποννησιακό αμπελώνα, μέσα από πειραματισμούς και ‘extreme’ οινοποιήσεις, ενώ ο Γρηγόρης Κόντος Dip WSET θα αναφερθεί στην αρμονία των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα με το φαγητό, προβάλλοντας τον foodfriendly χαρακτήρα του.

Η παρουσία του ‘’ uberness’’ του Βασίλη Καλίδη………………………………………………..

Παράλληλα στη κεντρική εκδήλωση, μια σειρά τοπικών Πελοποννησιακών προϊόντων  (τυριά Κουρουνιώτη, GFish, καφές Spinos) αναδεικνύουν περαιτέρω τη γαστρονομική διάσταση του φεστιβάλ.

Φεύγοντας ο επισκέπτης θα μπορεί να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι ‘τυφλής γευστικής δοκιμής’ με έπαθλο: Γίνε ‘οινοποιός για μία ημέρα’. Τέλος, οι ‘μικροί επισκέπτες’ θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό μάθημα: ‘οδική ασφάλεια για παιδιά’.

Πρόσβαση: Το μουσείο διαθέτει 500 θέσεις parking σε 4 επίπεδα (είσοδος από Ιουλιανού και από Γ’ Σεπτεμβρίου) με κόστος 5 € την ημέρα, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Βικτώρια (γραμμή 1).

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Μπορείτε να βρείτε τους παραγωγούς που συμμετέχουν αλλά και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του Peloponnese Wine Festival στο www.peloponnesewinefestival.com.

Το hashtag (#) της εκδήλωσης είναι #pwf2018.

 

Η σελίδα του Peloponnese Wine Festival στο Facebook είναι: https://www.facebook.com/Peloponnese-Wine-Festival-126824354474451/

 

 

See also:

  1. Peloponnese Wine Festival
  2. Umami Festival Thessaly
  3. Umami Festival
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop