Μ

Μαλανδρένι 11/06/2020

 

ΤΙΤΑΝΑΣ

ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 

 

Τιτάνας– Ένα κόκκινο γλυκό κρασί από το Κτήμα Σκούρα από μία σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία που επανέρχεται στο φως μετά από πολλά χρόνια και είναι το Μαυρόστυφο Άργους. Όπως προδίδει και το όνομα του είναι Μαύρο και Στυφό. Είναι μια ποικιλία που εύκολα δίνει πολύ έντονο αδιαπέραστο χρώμα και πολύ μεγάλη συγκέντρωση τανινών.

 

Δουλεύουμε το Μαυρόστυφο πάνω από 10 χρόνια. Μόλις τα τελευταία χρόνια πήραμε τις αποφάσεις μας ότι είναι μια ποικιλία που μας ενδιαφέρει πολύ. Μία άγνωστη ποικιλία το Μαυρόστυφο Άργους, μια τιτάνια προσπάθεια με κόπους, πειράματα, έξοδα, απογοητεύσεις και χαμόγελα. Ένα καινούργιο κρασί με το όνομα Τιτάνας!! Όνομα και πράμα.

Πρώτη οινοποίηση το 2013. Σταφύλια λιασμένα για οχτώ μέρες στον ήλιο του Σεπτέμβρη και στη συνέχεια για περισσότερο από ένα μήνα στη σκιά. Μία τρελή συμπύκνωση χρωμάτων, αρωμάτων, γεύσεων. Ένας χυμός λιγοστός που ζυμώθηκε για μήνες και μεγάλωσε σε μικρά δρύινα βαρέλια για πέντε χρόνια. Δουλειά πολύ σκληρή και αφιερωμένη.

 

Είναι τιμή μας και καμάρι μας που συναντηθήκαμε με αυτή την ξεχασμένη ελληνική ποικιλία. Μακάρι να βλέπαμε την ποικιλία αυτή να φυτεύεται σε όλο τον κόσμο.

 

 

Κτήμα Σκούρα

See also:

  1. Ευχές για το νέο έτος απο το Κτήμα Σκούρα!
  2. Κρασί της εβδομάδας: Αγιωργίτικο Νεμέα 2011 Σκούρας
  3. Ανοιχτές Πόρτες στο Κτήμα Σκούρα
0