Μ

Μελάνια χαμηλής μετανάστευσης για το Κτήμα Σκούρα.

Ο όρος «χαμηλή μετανάστευση» συνήθως χρησιμοποιείται για να ορίσει υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή συσκευασιών τροφίμων τα συστατικά των οποίων δε μεταναστεύουν ούτε μετακινούνται από τη συσκευασία στο προϊόν.

Τα μελάνια χαμηλής μετανάστευσης πρωτοεμφάνιστηκαν στην αγορά το 2012 και είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για χρήση σε συσκευασίες τροφίμων. Περιέχουν μόνον ουσίες που είτε δε μεταναστεύουν είτε άλλες ουσίες σε τέτοιες μικρές ποσότητες, που τα όρια μετανάστευσής τους –ειδικής και συνολικής– βρίσκονται εντός των αποδεκτών ορίων μετανάστευσης της τελικής συσκευασίας.
Μελάνια χαμηλής μετανάστευσης χρησιμοποιούνται για την εκτύπωση ετικετών κρασιών, χωρίς όμως να επιβάλλονται μιά που το περιεχόμενο της φιάλης δεν έρχεται σε απευθείας επαφή με τις ετικέτες. Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρότυπο κατασκευής τέτοιων μελανιών σε διεθνές επίπεδο, αρκετά είναι τα οινοποιεία ανά τον κόσμο που τα επιλέγουν. Αυτό δε σημαίνει ότι τα συνηθισμένα μελάνια είναι επικίνδυνα.

Από τον Οκτώβριο του 2013, η LabelPress εκτυπώνει όλες τις ετικέτες για το Κτήμα Σκούρα χρησιμοποιώντας μελάνια χαμηλής μετανάστευσης.

Σκεφτείτε γιατί είναι απαραίτητη η χρήση τέτοιων μελανιών, ακόμα και σε μια ετικέτα κρασιού που δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το ίδιο το κρασί: τα χέρια μας ακουμπούν την ετικέτα όταν επιλέγουμε μία φιάλη, όταν την ανοίγουμε και όταν σερβίρουμε το κρασί της στο ποτήρι. Με τα ίδια χέρια βάζουμε ένα κομμάτι ψωμί στο στόμα μας, χαιρετούμε κάποιον κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, οι πιθανότητες μετανάστευσης ακατάλληλων σωματιδίων εκεί που δεν πρέπει είναι άπειρες.

Πολλές δεκαετίες πριν, οι άνθρωποι φορούσαν γάντια όταν διάβαζαν την πρωινή τους εφημερίδα για να αποφεύγουν τη μετανάστευση του φρέσκου μαύρου μελανιού στα δάχτυλά τους.

Untitled-1Untitled-12Untitled-123

See also:

  1. Το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑ στις ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
  2. «Ανοιχτές Πόρτες 2015» στο Κτήμα Σκούρα!
  3. Με 3 χρυσά βραβεία στο μεγάλο παγκόσμιο διαγωνισμό TEXSOM International Wine Awards 2015 τιμήθηκε το Κτήμα Σκούρα!
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop