Τ

Το Κτήμα Σκούρα βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, στην Αργολίδα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Άργους, στο χωριό Μαλανδρένι. Η Αργολίδα συνορεύει στα βόρεια με την Κορινθία και στα νοτιοδυτικά με την Αρκαδία.

Το οινοποιείο βρίσκεται μέσα στη ζώνη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) Νεμέα, τη μεγαλύτερη και ίσως την πιο συναρπαστική ΠΟΠ ερυθρών κρασιών στην Ελλάδα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η επίσης σημαντική για λευκά κρασιά ΠΟΠ Μαντινεία, ενώ η γενικότερη περιφέρεια είναι γεμάτη από ενδιαφέροντες αμπελώνες. Σε όλες αυτές τις περιοχές εκτείνονται οι εξαιρετικοί αμπελώνες Σκούρα.

Αν θέλετε να οργανώσετε επίσκεψη στους αμπελώνες και το οινοποιείο, μπορείτε να το δηλώσετε στη σελίδα των Ξεναγήσεων.

Γενικότερα, κοντά στο οινοποιείο υπάρχουν πολλά αξιοθέατα εκτός των οινικών. Μερικά από αυτά είναι: ο Αρχαίος Ναός του Δία, οι Μυκήνες, η Τίρυνθα, το Ηραίο, η Αρχαία Αγορά του Άργους, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεμέας, καθώς και το Αρχαίο Θέατρο και το Ασκληπιείο της Επιδαύρου.

Επίσης, υπάρχει και ο εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός του Ναυπλίου με το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου.

nafplio