Ευχόμαστε η περιήγησή σας να είναι ευχάριστη και για να την κάνουμε ακόμα καλύτερη ακολουθούν μερικές επιπλέον πληροφορίες:

Στο ψηφιακό κελάρι μας θα βρείτε παλαιές εσοδείες των κρασιών μας, σπάνιες εμφιαλώσεις και συλλεκτικές φιάλες. Οι φιάλες που θα βρείτε εδώ δεν κυκλοφορούν στην αγορά. Μπορείτε να τις αγοράσετε ηλεκτρονικά ή από το οινοποιείο μας!

Για όσους είναι οινόφιλοι και επιλέγουν να ξεκινήσουν να μαζεύουν εμπειρίες με παλιές χρονιές, σας παραθέτουμε κάποιες οδηγίες για να δείξουν αυτές οι φιάλες τον καλύτερο τους εαυτό:

Κατά την αποθήκευση η φιάλη θα πρέπει να βρίσκεται σε μια σταθερή θερμοκρασία, να μην έχει επαφή με φως και να μην ανακινείται έντονα.

Τουλάχιστον 4 ώρες πριν να καταναλωθεί το κρασί, η φιάλη πρέπει να έχει σηκωθεί όρθια. Το κρασί θα το απολαύσετε καλύτερα εάν βρίσκεται σε σωστή θερμοκρασία (τα λευκά στους 11-12 και τα κόκκινα στους 18-20), ενώ όταν ανοιχτεί η φιάλη το κρασί είναι καλό να αναπνεύσει τουλάχιστον μισή ώρα. Προσοχή κατά το σερβίρισμα για τυχόν ίζημα! Το ίζημα, δηλαδή τα στερεά υπολείμματα που δημιουργούνται από το πέρας του χρόνου στο κρασί, δεν αποτελεί κάποιο σφάλμα και είναι φυσιολογικό να υπάρχει σε μια φιάλη παλαιάς εσοδείας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μην ανακινείτε τη φιάλη κατά το σερβίρισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σουρωτήρι και μόλις δείτε ότι αρχίζουν να εμφανίζονται στερεά να σταματήσετε το σερβίρισμα. Αν ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες το ίζημα εμφανίζεται προς το τέλος της φιάλης. Για τους λάτρεις του φαγητού θα προτείναμε να φτιάξουν μια ωραία σάλτσα με το ίζημα.

Δοκιμάζοντας το κρασί θα διαπιστώσετε ότι το χρώμα του έχει αλλάξει. Στα λευκά κρασιά με το πέρας του χρόνου το χρώμα μεταβάλλεται σε χρυσό ή και κεχριμπαρένιο, ενώ στα ερυθρά μεταβάλλεται σε καφετί ή και κεραμιδί. Τα φρούτα του κρασιού ωριμάζουν και πολλές φορές καταλήγουν σε μια αίσθηση μαρμελάδας ή και γλυκό του κουταλιού. Τα αρώματα πλέον τείνουν να είναι πιο κοντά σε χαρακτήρες όπως φύλλα δέντρων και νωπό χώμα, ενώ στο στόμα οι τανίνες έχουν πλέον μαλακώσει.

Καλή απόλαυση!

SHOP NOW