C

Chardonnay – Μαλαγουζιά

Ήταν το 1989 που φυτεύτηκε το πρώτο αμπέλι με την ποικιλία Chardonnay στην Κορινθία, στη θέση Άγιος Γεώργιος, πολύ κοντά στη θάλασσα. Ένας τόπος που έχει απέναντι του τον Παρνασσό και τον διαπερνούν τα δυνατά μαϊστράλια (βορειοδυτικοί άνεμοι) από τον Κορινθιακό.

Τις μέρες λοιπόν που φυσούν τα μαϊστράλια 6-7 μποφόρ, τα ρεύματα του αέρα φέρνουν μέσα στο αμπέλι αρμύρα από τη θάλασσα.

Ο έμπειρος αμπελουργός διέκρινε πάνω από τα φύλλα στο αμπέλι μία λευκή σκόνη, ενώ όταν πατούσε στη γη ακουγόταν να σπάει μία κρούστα κάτω από το παπούτσι του, με τον χαρακτηριστικό ήχο ‘κρακ κρακ’. Αυτή η σκόνη δεν είναι τίποτα άλλο από την αρμύρα που έχει έρθει από την θάλασσα. Έτσι το κρασί μας παίρνει αυτή την χαρακτηριστική γεύση και παρατηρώντας αυτό το φαινόμενο, ονομάσαμε το κρασί μας Armyra.


Απολαύστε τη με ωμά θαλασσινά και ψητά ψάρια.
Σερβίρετε σε μία δροσερή θερμοκρασία 12°C.
Επιδέχεται παλαίωση έως και 5 χρόνια.

See also:

  1. Salto Wild Yeast 2021
  2. ΤΙΤΑΝΑΣ: Ένα νέο κρασί από το Κτήμα Σκούρα!
  3. Ανοιχτές Πόρτες 2018
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop