Π

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος

100% Viognier

Για 6 μήνες, 70% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές και 30% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε 50% καινούργια και 50% δεύτερης χρήσης γαλλικά barriques. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση και batonnage. Πώμα βιδωτό. Έντονη αλλά κομψή ποικιλιακή έκφραση, με νότες δρυός. Ροδάκινο, μάνγκο, φλούδα πορτοκαλιού, ψημένο ψωμί, φρεσκάδα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Viognier Cuvée Larsinos 2016
Κατηγορία Ξηρός λευκός
Κατάταξη Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
Ποικιλίες Viognier 100%
Αμπελώνες Κορινθία σε ύψος 60 μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους Αμμώδες
Ηλικία φυτών (μέσος όρος) 28 έτη
Στρεμματικές αποδώσεις 850 kg/στρ. (48 hl/ha)
Ημερομηνίες τρύγου 24-25 Αυγούστου 2016
Οινοποίηση/Ωρίμανση Προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 14˚C.
Αλκοολική ζύμωση στους 17˚C.
Το 70% του μούστου ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Το 30% ζύμωσε σε γαλλικά δρύινα barriques (50% καινούρια και 50% δεύτερης χρήσης) των 225 λίτρων, πραγματοποίησε μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμασε εκεί για 6 μήνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage.Το τελικό χαρμάνι εμφιαλώθηκε με βιδωτό πώμα και παλαίωσε στo κελάρι του Κτήματος για επιπλέον 3 μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.
Αλκοολικός τίτλος 13%
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό) 5.00 g/l
pH 3.60
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με μερικές πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική με ένταση και αρώματα ώριμου βερίκοκου, μάνγκο και φλούδας πορτοκαλιού, ενώ τα αρώματα του γαλλικού ξύλου υψηλής ποιότητας, όπως φουντούκι και ψημένο ψωμί ακολουθούν. Το στόμα γεμίζει με πλούσια αρώματα φρούτων, αλλά και βανίλιας, καρύδας και βουτύρου φουντουκιού.
Η επίγευση έχει διάρκεια, όγκο, ένταση και μεγάλη πολυπλοκότητα.
Διακρίσεις
Αργυρό Μετάλλιο
Εσοδείας 2010
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2012
Εσοδείας 2008
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2010
Εσοδείας 2006
Mundus Vini 2007
Δύο Αστέρια
Εσοδείας 2009
Prowein 2011