Π

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος

100% Μαυροφίλερο

Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη παλαίωση πάνω σε φίνες οινολάσπες. Τριαντάφυλλο, γιασεμί, γλυκολέμονο, εκρηκτική μύτη.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Salto Wild Yeast 2016
Κατηγορία Ξηρός λευκός
Κατάταξη Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
Ποικιλίες Μαυροφίλερο 100%
Αμπελώνες Μαντινεία σε ύψος 600 μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους Αργιλοαμμώδες
Ηλικία φυτών (μέσος όρος) 16 έτη
Στρεμματικές αποδώσεις 800 kg/στρ. 40 hl/ha
Ημερομηνίες τρύγου Αρχές Οκτωβρίου
Οινοποίηση/Ωρίμανση Προζυμωτική εκχύλιση για 2 ώρες στους 13˚C.
Παραλαβή προρρόγου έως 48% εξαιτίας των χρωματισμένων φλοιών.
Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 16˚C με άγριες ζύμες.
Σύντομη παλαίωση πάνω σε φίνες οινολάσπες.
Αλκοολικός τίτλος 11,5%
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό) 6,00 g/l
pH 3,20
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Το χρώμα είναι απαλό με μια ελαφριά γκρί απόχρωση. Μύτη υψηλής έντασης και πολυπλοκότητας με αρώματα τριαντάφυλλου, γιασεμιού, γλυκολέμονου, γκρέιφρουτ και εσπεριδοειδή. Το στώμα είναι μεσαίου σώματος με εκρηκτική νόστιμη δροσερή οξύτητα και αρώματα εσπεριδιειδών άνθεων και τροπικών φρούτων. Επίγευση μεσαίας διάρκειας με πολυπλοκότητα.
Διακρίσεις
Χρυσό Μετάλλιο
Εσοδείας 2013
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2015
Ασημένιο Μετάλλιο
Εσοδείας 2016
Balkans International Wine Competition 2017
Εσοδείας 2014
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2016
Εσοδείας 2012
AWC VIENNA INT.WINE CHALLENGE 2013