Π

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος

100% Merlot
Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, παλαιωμένο σε εν μέρει γαλλικά barriques για 8 μήνες και για 6 μήνες στη φιάλη. Απαλό, αλλά πυκνό, γλυκός ποικιλιακός χαρακτήρας φρούτου. Κόκκινα κεράσια, δαμάσκηνα, γλυκιά βανίλια, νότες κέδρου, παχύ, ολοστρόγγυλο στόμα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Merlot 2015
Κατηγορία Ξηρός ερυθρός
Κατάταξη Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
Ποικιλίες Merlot 100%
Αμπελώνες Ορεινή Κορινθία σε ύψος 350 μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους Αμμώδες
Ηλικία φυτών (μέσος όρος) 29 έτη
Στρεμματικές αποδώσεις 800kg/στρ. (48 hl/ha)
Ημερομηνίες τρύγου Τέλος Αυγούστου
Οινοποίηση/Ωρίμανση Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης 14 μέρες.
Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Ωρίμανση κατά 30% σε δεύτερης χρήσης γαλλικά βαρέλια για 8 μήνες.
Μετά την εμφιάλωση, παραμονή για άλλους 6 μήνες στο κελάρι του Κτήματος.
Αλκοολικός τίτλος 14%
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό) 5.5 g/l
pH 3.50
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Το χρώμα είναι βαθύ πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες. Η μύτη είναι συμπυκνωμένη, σύνθετη και πολυδιάστατη. Ξεδιπλώνονται αρώματα κόκκινου κερασιού, ώριμου δαμάσκηνου, γλυκιάς βανίλιας, με νύξεις βιολέτας και καπνού. Στο στόμα είναι στρογγυλό, βελούδινο και γεμάτο με πολύ ώριμες μαλακές τανίνες. Κυριαρχεί το βαθύ μαύρο και κόκκινο φρούτο και ακολουθούν αρώματα μπαχαριών και καπνού. Η επίγευση είναι πλούσια, μακριά και σύνθετη.
Διακρίσεις
Αργυρό Μετάλλιο
Εσοδείας 2014
AWC Vienna International Wine Challenge 2016
Εσοδείας 2013
AWC Vienna International Wine Challenge 2015
Εσοδείας 2004
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2006
Χάλκινο Μετάλλιο
Εσοδείας 2004
Challenge International Du Vin 2006