Π

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος

10% Cabernet Sauvignon, 90% Αγιωργίτικο

Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη εκχύλιση και σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες. Πώμα βιδωτό. Μαύρα κεράσια, βατόμουρα, δαμάσκηνα, αποξηραμένα βότανα, μέτριο σώμα, τραγανό και κομψό.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Άκρες 2016
Κατηγορία Ξηρός ερυθρός
Κατάταξη Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
Ποικιλίες Αγιωργίτικο 90%
Cabernet Sauvignon 10%
Αμπελώνες Αγιωργίτικο: Νεμέα σε ύψος 500 μ.
Cabernet Sauvignon: Νεμέα σε ύψος 500 μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους Αγιωργίτικο: αργιλώδες
Cabernet Sauvignon: αμμώδες
Ηλικία φυτών (μέσος όρος) Αγιωργίτικο: 24 έτη
Cabernet Sauvignon: 19 έτη
Στρεμματικές αποδώσεις Αγιωργίτικο: 1.100 kg/στρ. (66 hl/ha)
Cabernet Sauvignon: 950 kg/στρ. (57 hl/ha)
Ημερομηνίες τρύγου Αγιωργίτικο: μέσα Σεπτεμβρίου 2015
Cabernet Sauvignon: τέλη Αυγούστου 2015
Οινοποίηση/Ωρίμανση Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C για 6 μέρες.
Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση.
Σύντομη παλαίωση πάνω σε φίνες οινολάσπες. Πώμα βιδωτό.
Αλκοολικός τίτλος 14%
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό) 5 g/l
pH 3.60
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Το χρώμα είναι φωτεινό βιολετί μεσαίας έντασης με ροδαλή απόχρωση. Η μύτη είναι ζωηρή και έντονη με αρώματα μαύρων κερασιών και βατόμουρων με νύξεις δαμάσκηνου, μενεξέ και αποξηραμένων βοτάνων. Το στόμα είναι μεσαίου σώματος με μέτρια οξύτητα και μαλακές, στρογγυλές τανίνες – όλα σε αρμονία. Η επίγευση είναι μέτριας έντασης με ένα τελείωμα από  σπόρου γλυκάνισου.
Διακρίσεις
Αργυρό Μετάλλιο
Εσοδείας 2007
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2008