Τ

Το οινοποιείο του Κτήματος Σκούρα είναι μια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική μονάδα ανάμεσα σε αμπελώνες, με λιτή ελληνική αρχιτεκτονική, που σχεδιάστηκε έτσι για να καλύψει κυρίως δύο σκοπούς:

– την άψογη οινοπαραγωγική διαδικασία, με πολύ υψηλά στάνταρ σε όλα τα στάδια παραγωγής, εμφιάλωσης, ωρίμανσης και συντήρησης του κρασιού

– την επισκεψιμότητα, με χώρους ικανούς να φιλοξενήσουν, να μυήσουν, να εκπαιδεύσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες.

Αποτελείται από τους ακόλουθους χώρους:

Ο χώρος υποδοχής του σταφυλιού –πρόκειται για τεχνολογικό διαμάντι– με τα πιο μοντέρνα πιεστήρια και δυνατότητα οινοποίησης 800 τόνων σταφυλιού. Ο εξοπλισμός του είναι υψηλού επιπέδου και αποτελείται από 80 αστραφτερές ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας για τη ζύμωση και τις άλλες κατεργασίες του κρασιού.

Το εντυπωσιακό κελάρι των 1.000 δρύινων βαρελιών, με σταθερή θερμοκρασία +14°C και υγρασία 70%, όπου τα κρασιά ωριμάζουν σε ιδανικές συνθήκες. Εδώ, ο χρόνος, η υπομονή, η πείρα και οι πολλαπλές γευστικές δοκιμές διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα κάθε βαρελιού, κάθε φιάλης, κάθε ποτηριού, κάθε γουλιάς.

Από το κελάρι του Οινοποιείου μας

H εμφιαλωτική γραμμή, με δυνατότητα εμφιάλωσης 3.000 φιαλών την ώρα, βρίσκεται σε έναν ξεχωριστό, άπλετο και υγειονομικά άριστο χώρο.

Τρεις αποθήκες φύλαξης του εμφιαλωμένου κρασιού με σταθερή θερμοκρασία +16°C και υγρασία 60%, εγγυώνται τη σωστή εξέλιξη των κρασιών μέσα στη φιάλη.

Το Εργαστήριο Αναλύσεων είναι το νευραλγικό σημείο του οινοποιείου. Εδώ, εξειδικευμένοι οινολόγοι και γεωπόνοι ελέγχουν κρασιά και αμπέλια και διεξάγουν ερευνητικά και πειραματικά πρωτόκολλα. Το Εργαστήριό μας είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη που έχει συνεργασία με τα εργαστήρια του Liquor Control Board of Ontario (LCBO), του Κρατικού Μονοπωλίου του Οντάριο στον Καναδά.

Το οινοποιείο μας ολοκληρώνεται με μοντέρνους χώρους υποδοχής υψηλής αισθητικής που φιλοξενούν έργα τέχνης ονομαστών καλλιτεχνών, με ευρύχωρες βεράντες, καθώς και με μια υπέροχη αίθουσα γευσιγνωσίας που μετατρέπεται σε μοντέρνο bistro. Εδώ, άνθρωποι του οινοποιείου –πολύγλωσσοι, εκπαιδευμένοι και ευγενικοί– εξυπηρετούν και φροντίζουν άπαντες τους επισκέπτες.

FOTO3